Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - هنوز تابستان نشده ، استرس قبض برق به برخي از خانواده ها وارد شده است. قبض برق از آن قبض هايي است که مي تواند خواب خوش را از خانواده ها بربايد و گرماي تابستان را به داغ قبض ترجيح دهند.

به گزارش سرويس اقتصادي جام نيـوز، اما جاي هيچ غصه اي نيست. چرا که خيلي راحت مي توانيد از سرماي کولرهايتان لذت ببريد و با خونسردي قبض برق خود را نگاه کنيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما قبل از اينکه بخواهيم در مورد روش هاي کاهش رقم قبض برق صحبت کنيم، لازم است که درمورد تعرفه برق در ساعات مختلف شبانه روز بگوييم. از منظر تعرفه هاي برق، 24 ساعت شبانه روز به 3 دسته تقسيم مي شود: ساعات اوج بار، ميان بار و کم بار.


در ساعات اوج بار قيمت برق بالا مي رود و در ساعات کم بار به شدت کاهش پيدا مي کند. ساعات اوج بار بين 19 تا 23 است. ساعات کم بار 23 تا 7 صبح و ساعات ميان بار 7 تا 19 است. البته در فصل تابستان زمان پيک بار مصرف علاوه براين ساعات، ازساعت 12 تا 16 نيز مي باشد. نکته مهم اين است که در ساعات اوج بار تعرفه 5 برابر حالت کم بار است. تعرفه برق در ساعات اوج بار 45 تومان براي هر کيلووات ساعت، در ساعات کم بار 9 تومان و در ساعات عادي نيز 22.5 تومان مي باشد.


لذا اگر مي خواهيد غصه قبض برق آخر ماه را نخوريد، نکات زير را موبه مو بخوانيد و به کار بنديد. اين نکات را خبرنگار دخل و خرج از ميان توصيه هاي کارشناسان و مسئولان استخراج کرده است.

کولر :

يکي از پرمصرف ترين وسايل برقي خانگي، کولرهاي گازي است. استفاده از اين کولرها، هزينه برق شما را به شدت افزايش مي دهد بنابراين تا حد امکان از آن استفاده نکنيد و يا در صورت لزوم در ساعات اوج بار از آن ها استفاده نکنيد، همچنين نصب کندانسورهاي کولرگازي در سايه باعث جلوگيري از اتلاف ميزان قابل توجهي از انرژي مصرفي اين کولرها خواهد شد؛ علاوه بر اين موارد به اين نکته نيز توجه کنيد که براي استفاده از کولر گازي بهتر است کولرهاي داراي آرم استاندارد و با رتبه انرژي بالا انتخاب شود، در صورتي که از يک کولر گازي با گريد A به جاي کولر با گريد G استفاده شود بيش از 40 درصد در ميزان مصرف برق صرفه جويي خواهد شد.

همچنين موارد ديگري مانند تميز کردن فيلترهاي کولر و نصب سايبان روي کولر مي تواند هزينه هاي مربوط به کولر گازي را کاهش دهد ولي در هر صورت توجه داشته باشيد که هزينه کم مصرف ترين کولر گازي حدوداً 4 برابر هزينه کولرهاي آبي است. بنابراين تا حد امکان سعي کنيد مصرف کولر گازي را به حداقل برسانيد.

درست است که کولرهاي آبي هزينه کمتري نسبت به کولرهاي گازي دارند وانرژي کمتري مصرف مي کنند، ولي رعايت نکات زير باعث مي شود که هزينه استفاده از اين کولرها به حداقل برسد:

* سعي کنيد هر سال پوشال هاي کولرهاي آبي را تعويض کنيد، چون اين کار باعث مي شود کولر انرژي کمتري مصرف کند.

* سعي کنيد در طول روز کولر را روشن نگذاريد و همچنين از دور آهسته کولر استفاده کنيد.

* با نصب يک سايبان روي کولر، از اتلاف انرژي جلوگيري کنيد.

يخچال و فريزر:

يکي از پرمصرف ترين وسايل برقي خانگي، يخچال و فريزر مي باشد. با وجود اينکه يخچال در تمام ساعات شبانه روز به برق وصل است ولي مدت زمان واقعي روشن بودن يخچال به عواملي مانند مدت زمان باز بودن در آن، درجه حرارت تنظيم شده آن و همچنين به شرايط محيط اطراف آن بستگي دارد. براي اينکه بتوانيد هزينه برق يخچال خود را به حداقل برسانيد به موارد زير توجه کنيد و در اجراي آنها کوشا باشيد:

* يخچال را در خنک ترين قسمت آشپزخانه قرار دهيد و از گذاشتن آن در مجاورت اجاق گاز، آبگرمکن و ساير دستگاه هاي گرمازا خودداري کنيد. همچنين توجه کنيد که يخچال در معرض تابش نور خورشيد قرار نگيرد.

* سعي کنيد يخچال حداقل 20 سانتي متر با ديوار فاصله داشته باشد تا گردش هوا به درستي انجام گيرد و موتور يخچال زمان کمتري روشن بماند.

* به اين نکته مهم نيز توجه کنيد که به دليل نشستن گرد و خاک بر لوله هاي پشت يخچال، انتقال حرارت به خوبي انجام نمي شود. بنابراين سعي کنيد حداقل سالي دو بار لوله هاي پشت يخچال را تميز کنيد.

* از باز و بسته کردن بي دليل در يخچال خودداري کنيد، زيرا اين کار باعث اتلاف انرژي مي شود. همچنين سعي کنيد در يخچال را زياد باز نگه نداريد، چون دماي گرم محيط وارد يخچال مي شود و موتور دستگاه براي اينکه دماي داخل يخچال را تنظيم کند، انرژي زيادي را هدر مي دهد.

* براي کاهش مصرف برق و همچنين براي اينکه فشار زيادي به موتور يخچال وارد نشود، غذاهاي گرم را داخل يخچال قرار ندهيد تا انرژي زيادي براي سرد کردن آن به هدر نرود.

* برفک هاي يخچال و فريزر را به طور منظم آب کنيد زيرا با افزايش قشر برفک، مصرف انرژي بالا مي رود.

* بايستي در حد امکان در موقع خريد يخچال و فريزر از بين مدل هاي مشابه، يخچال و فريزري را انتخاب کنيد که با توجه به برچسب انرژي، داراي بيشترين بازدهي و کارايي باشد چرا که انتخاب يخچال فريزري با يک رتبه انرژي بهتر، تقريبا به ازاي هر رتبه 17 درصد کاهش مصرف انرژي خواهد داشت که در مجموع مصرف انرژي خانوار را حدود 7 درصد کاهش مي دهد.

ماشين لباس شويي و خشک کن :

* ابتدا به علامت استاندارد ايمني و برچسب مصرف انرژي دقت کنيد. بيشترين انرژي برقي که ماشين لباس شويي مصرف مي کند، صرف گرم کردن آب مي شود. بنابراين براي اينکه برق کمتري استفاده کنيد و پول کمتري بپردازيد، بهتر است در صورت امکان از آب گرم لوله کشي منزل براي تأمين آب گرم ماشين لباس شويي استفاده کنيد و يا از ماشين هاي لباس شويي که داراي دو ورودي آب گرم و سرد مي باشند استفاده کنيد، در اين صورت مي توان از ورودي آب گرم به جاي استفاده از المنت براي گرم کردن آب سرد استفاده کرد. کم کردن درجه حرارت آب براي شست وشو مثلاً از 90 درجه به 60 درجه نيز به ميزان 15-10 درصد از مصرف برق مي کاهد.

* سعي کنيد ماشين لباس شويي را با ظرفيت کامل به کار بگيريد و فقط زماني که آن را پر از لباس کرده ايد از آن استفاده کنيد. البته به اين نکته مهم نيز توجه کنيد که اگر ماشين لباس شويي را بيش از ظرفيت آن پر کنيد که لباس ها خوب شسته نشوند و مجبور به آب کشي مجدد شويد در واقع هيچ نوع صرفه جويي انجام نداده ايد و پولتان را بيهوده تلف کرده ايد.

* در صورت امکان از هواي آزاد براي خشک کردن لباس استفاده کنيد تا هزينه و انرژي مربوط به خشک کن لباس را کاهش دهيد ولي اگر مي خواهيد از خشک کن لباس استفاده کنيد به اين نکته توجه داشته باشيد که ماشين هاي لباس شويي که درِ آنها در طرف جلو قرار دارد نسبت به ماشين هاي لباس شويي که درِ آنها در طرف بالا قرار دارد بهتر و بيشتر آب لباس ها را مي گيرند و همچنين با استفاده از آنها زمان کمتري براي خشک کردن لباس ها صرف مي شود.

* مهمترين نکته اي که مي بايست رعايت شود که تأثير بسياري در مبلغ صورتحساب برق مصرفي دارد زمان استفاده از لباس شويي مي باشد که بهتر است در ساعت هاي 23 به بعد يعني ساعت هاي کم بار انجام شود.

وسايل روشنايي:

* سعي کنيد در حد امکان در طول روز از نور طبيعي بهره ببريد، چون استفاده از نور خورشيد هيچ هزينه اي ندارد و براي سلامت خودتان بهتر است، در اين صورت هزينه قبض برقتان نيز کاهش مي يابد.

* استفاده از لامپ هاي کم مصرف، يکي از ساده ترين راه ها براي کاهش هزينه برق مي باشد. بنابراين بهتر است به جاي خريدن لامپ هاي ارزان قيمت رشته اي که عمر بسيار کوتاهي دارند و بيش از 95 درصد انرژي را به گرما تبديل مي کنند، لامپ هاي کم مصرف داراي آرم استاندارد بخريد که هم عمر طولاني تري دارند و هم تقريباً به اندازه يک چهارم لامپ هاي رشته اي انرژي مصرف مي کنند.

* اگر از لامپ هاي بيرون خانه براي زيبايي نماي دکور ساختمان استفاده مي کنيد، بهتر است از استفاده کردن از آنها خودداري کنيد تا هزينه قبض برقتان به شدت کاهش يابد. ولي اگر اين لامپ ها را براي امنيت و حفاظت از ساختمان روشن مي کنيد، بهتر است به جاي لامپي که در طول شب بي وقفه روشن مي ماند، از سنسورهاي حرکتي استفاده کنيد تا فقط زماني که افراد به آن ها نزديک مي شوند روشن شوند و بي دليل روشن نمانند.

* توجه داشته باشيد که تميز کردن لامپ ها و حباب ها باعث افزايش نوردهي آن ها مي شود، پس هر چند وقت يک بار، لامپ ها را گردگيري کنيد (زيرا يک لايه گرد و غبار مي تواند 50 درصد کارايي لامپ را کاهش دهد).

·* سعي کنيد به خاموش کردن لامپ هاي اضافي عادت کنيد تا پول برقتان را به شدت کاهش دهيد.

* در فصل تابستان بهتر است تا حد امکان لامپ هاي رشته اي را خاموش نگه داريد چرا که روشن کردن يک لامپ رشته اي به منزله روشن کردن يک بخاري برقي کوچک است.

* در لوسترهاي چند شاخه از لامپ هاي کم مصرف 10 وات استفاده کنيد. در صورتي که تعداد لامپ هاي لوستر زياد مي باشد براي هر شاخه کليدهاي جداگانه نصب کنيد.

تلويزيون :

* سعي کنيد اندازه تلويزيون را متناسب با فضاي منزلتان انتخاب کنيد چرا که انتخاب تلويزيون با سايز بزرگتر باعث اتلاف انرژي و به هدر رفتن پول شما مي شود.

* در زمان هايي که تلويزيون تماشا نمي کنيد حتماً آن را خاموش کنيد.

* بسياري از وسايل برقي، از جمله تلويزيون، حتي زماني که خاموش هستند ولي دو شاخه آن ها به پريز وصل است، برق زيادي مصرف مي کنند. پس حتماً زماني که به مسافرت مي رويد يا مدت زمان زيادي از آن ها استفاده نمي کنيد حتماً دو شاخه آنها را از پريز بيرون بکشيد.

ساير وسايل برقي خانگي :

در هنگام خريد وسايل برقي به وجود علامت استاندارد و همچنين برچسب مصرف انرژي روي آنها توجه کنيد. دستگاه هايي که روي آن ها برچسب A و B نصب باشد، وسايلي کم مصرف هستند ولي دستگاه هايي با برچسب F و G بسيار پرمصرف مي باشند. درست است که شما براي خريدن يک وسيله برقي با برچسب انرژي A و B مجبور به پرداخت هزينه زيادي مي شويد ولي توجه داشته باشيد که اين کار هدر رفتن پول به حساب نمي آيد و هزينه اصلي با کاهش مبلغ قبض برق شما جبران خواهد شد.

* سعي کنيد وسايلي مانند شارژرها و ساير وسايل الکترونيکي را زماني که از آنها استفاده نمي کنيد از پريز برق جدا کنيد تا انرژي بيهوده تلف نشود و پول شما هم بي دليل به هدر نرود.

* زمان اوج مصرف برق درطول سال تقريباً ازغروب آفتاب شروع مي شود و تا حدود 4 ساعت بعد از آن ادامه دارد و درفصل تابستان زمان پيک بار مصرف علاوه براين ساعات، ازساعت 12 تا 16 نيز مي باشد. بنابراين سعي کنيد در اين زمان از وسايل برقي غير ضروري و همچنين وسايل پرمصرف استفاده نکنيد.
خراسان
110


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۳۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی از بهینه‌سازی و بهسازی یک‌هزار و ۱۳۳ موتورخانه استان در سال ۱۴۰۲ و کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با انجام بهینه‌سازی موتورخانه‌ها خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، رحمان محمودی با اعلام این خبر اظهار داشت: در راستای مدیریت انرژی، طی سال گذشته در استان خراسان جنوبی 895 موتورخانه بهینه‌سازی و 238 واحد موتورخانه بهسازی شده است.

وی افزود: بر اساس تأثیرات مستقیم بهینه‌سازی در کاهش مصرف گاز 2 هزار و 500 مورد موتورخانه از ابتدای شروع طرح تاکنون در بهینه‌سازی و بهسازی شده است. بیش از 100 درصد اهداف شرکت گاز استان خراسان جنوبی در امر بهینه‌سازی و بهسازی طی سال گذشته در استان محقق شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی با اشاره به کاهش 28 درصدی مصرف انرژی با انجام بهینه‌سازی و بهسازی موتورخانه‌ها در استان تصریح کرد: اجرای طرح ملی اصلاح، بهینه‌سازی و بهسازی رایگان موتورخانه واحد‌های مسکونی و تجاری همگام و هم‌راستا با سیاست‌های ابلاغی وزارت نفت است که اجرای آن در سطح استان می‌تواند علاوه بر کاهش چشمگیر گازها و صرفه‌جویی در مصرف گاز بخش‌های خانگی و تجاری، منجر به افزایش قابلیت اطمینان، پایداری و استمرار جریان گاز در بخش‌های صنعتی و به تبع آن حفظ هرچه بیشتر محیط زیست شود.

وی یادآور شد: مشترکین گاز طبیعی دارای موتورخانه مرکزی و شرکت‌های مجری واجد شرایط می‌توانند با مراجه به سایت شرکت ملی گاز ایران به نشانی www.nigc.ir و انتخاب گزینه ثبت نام طرح ملی بهینه‌سازی موتورخانه‌ها نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

محمودی از بهره‌مندی 3 هزار و 741 مشترک نهادهای حمایتی از خدمات رایگان شرکت گاز استان خبر داد و گفت: یک‌هزار و 358 اشتراک رایگان واگذار شده و گازکشی رایگان داخلی 2 هزار و 383 مشترک تحت پوشش نهادهای حمایتی در استان طی سال 1402 انجام شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی افزود: از اشتراک‌های رایگان واگذار شده یک هزار و 157 اشتراک مربوط به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و 201 اشتراک رایگان  مربوط به مددجویان سازمان بهزیستی بوده است.

محمودی با اشاره به گازکشی داخلی 2 هزار و 383 مشترک نهادهای حمایتی استان طی سال گذشته افزود: هزینه گازکشی داخلی این  موتورخانه‌ها حدود 129 میلیارد ریال بوده که به صورت رایگان انجام شده است.

وی تصریح کرد: مددجویان نهاد‌های حمایتی که تاکنون از امتیاز و اشتراک رایگان گاز بهره‌مند نشده‌اند، می‌توانند با دریافت معرفی‌نامه از نهاد مربوطه و ارائه آن به شرکت گاز، صرفاً یکبار از واگذاری امتیاز کنتور و اشتراک رایگان گاز استفاده کنند.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید
  • 5 تفریح جذاب برای اینکه گرمای هوا در تور دبی تابستان 1403 را احساس نکنید!
  • تابستان منهای خاموشی
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها